Vida real i revelacions sobre la justícia penal internacional

“Voldria dir al lector que té davant seu la història d’un home condemnat per un tribunal en el que sempre ha percebut els gèrmens profunds de la injustícia, fins i tot abans de ser detingut i jutjat.”

Durant més de dos anys, l’autor ha estat l’únic pres del Centre de Detenció de l’ONU a Arusha (Tanzània), després que els seus companys fossin traslladats a d’altres països.

Augustin Ngirabatware descriu la seva vida entre reixes, assenyalant la injustícia que ha patit sense divulgar identitats en compliment de les sentències judicials. Condemnat pel Tribunal Penal Internacional per a Rwanda (TPIR), s’esplaia sobre les manipulacions polítiques i les deficiències de gairebé tots els judicis del TPIR, que només han tingut com a objectiu membres d’un únic grup ètnic ruandès. Per salvar la justícia penal internacional, que considera partidista, proposa que el Consell de Seguretat de l’ONU creï una Comissió Jurídica Internacional Independent per a Rwanda que revisi el llegat del TPIR i proposi solucions adequades.

L’autor

Augustin Ngirabatware és ciutadà ruandès. Doctor en Economia per la Universitat de Friburg, on va ser professor assistent, va ser professor a temps parcial a la Universitat Nacional de Rwanda (1986-1994), ministre de Planificació i Cooperació de Rwanda (1990-1994). Va ser president del Consell de Ministres Àfrica-Carib-Pacífic durant dos mandats (1991-1992) i va ensenyar a la Université Omar Bongo/IST i a l’Institut de l’Économie et des Finances de Libreville, Gabon (1994-1997). Augustin Ngirabatware va ser Consultor de Recerca al Centre de Desenvolupament de l’OCDE a París (1998-1999).

Detingut al Centre de Detenció de l’ONU a Arusha (Tanzània) des de l’octubre del 2008, va ser traslladat a la Unitat de Detenció del TPIR al Senegal el juliol del 2021.

Ressenya de l’editor

En aquest relat commovedor, Augustin Ngirabatware, únic pres al Centre de Detenció de l’ONU a Arusha durant més de dos anys, revela la seva vida entre reixes i denuncia les injustícies que ha patit.

Col·laboradors

Pròleg de Helmut Strizek

Detalls del llibre

Data de publicació: 25/06/2024
Dimensions: 14 x 22,5 mm
Número de pàgines: 320
Col·lecció: Memòries, Testimonis
ISBN: 978-2-7547-6980-8

Font: Éditions du Panthéon