La causa de les tràgiques morts de drusos a Majdal Shams ha estat l’ocupació il·legal israeliana a Síria, fet que els residents de la ciutat tenen clar. La gran majoria de la comunitat drusa dels Alts del Golan sempre s’ha negat a acceptar la ciutadania israeliana.

La foto és d’una manifestació de fa quatre anys, però demostra que els drusos del Golan saben on és la lleialtat, i no és amb els seus ocupants israelians.

Les morts són una tragèdia, i ho serien si es tractés de nens drusos, palestins o jueus. El dret dels pobles ocupats a la resistència armada contra Israel és absolut, però això no elimina la tragèdia personal de qualsevol que perdi els fills.

Però ahir a la nit la desproporció de la cobertura de la BBC d’aquestes morts, que la BBC va atribuir a Hezbol·là, en comparació amb la cobertura de les morts palestines a Gaza, va ser tan escandalosa que estava més enllà de la paròdia i gairebé més enllà del que és creïble.

Va ser el tema central de les notícies principals. Va ser el tractament complet. Un periodista intrèpid britànic de la BBC visita el lloc dels fets, mostra la zona de l’explosió i el camp de futbol danyat, entrevista testimonis presencials, entrevista els pares, escenes de funerals. Dolor sobre dolor. Declaracions bel·licoses i farisàiques de ministres israelians.

No va ser només una cobertura molt més gran que la donada a qualsevol de les deu vegades el nombre de nens a Gaza que han estat assassinats de mitjana cada dia durant gairebé deu mesos; tenim un comparador directe on Israel va atacar recentment un partit de futbol de nens palestins matant desenes de persones més.

Els palestins no van aconseguir un periodista britànic de la BBC, ni cobertura dels funerals, ni entrevistes amb els familiars. Aquest incident va obtenir al voltant del 3% del temps d’emissió de la BBC.

A més, en informar sobre el desmentiment de Hezbol·là, la BBC va dir a continuació que el règim dels Estats Units havia confirmat que es tractava d’un míssil de Hezbol·là, com si això ho resolgués tot.

La idea que els Estats Units són un àrbitre neutral o honest és totalment ridícula. Però és acceptable al “la-la land” de la BBC.

Israel ha estat bombardejant Síria sense descans des de molt abans d’octubre del 2023 i ha continuat sense parar, i sense que els mitjans de comunicació occidentals n’informin. Els atacs d’Israel contra zones civils de Damasc les darreres setmanes han estat devastadors.

És força obvi que qualsevol míssil perdut que caigués sobre Majdal Shams probablement procedís d’Israel, que està llançant enormes quantitats de municions sobre Síria i el Líban amb desbocament salvatge.

D’altra banda, si Netanyahu volgués fer una bandera falsa per justificar una escalada, també és força obvi que triaria com a víctimes una comunitat minoritària dins d’Israel.

Per descomptat, parafrasejant Noam Chomsky, qualsevol a la BBC capaç d’aquests pensaments ja no seria a la BBC.

Finalment, moltes felicitats a Nicolás Maduro per la seva reelecció a Veneçuela.

He de confessar que em vaig equivocar. Vaig pensar que l’enorme quantitat d’esforç i diners abocats per la CIA seria eficaç, sobretot per soscavar els funcionaris clau a través del suborn. La col·laboració de Twitter i Meta amb el programa de la CIA també semblava més eficaç del que evidentment va ser.

Un gran dia per a la democràcia. D’aquí unes hores aixecaré una copa de Lagavulin per Nicolás Maduro i la revolució a Veneçuela.

Font: Craig Murray

Bezalel Smotrich, ministre de Finances de Netanyahu, va anar a visitar la ciutat siriana de Majdal Shams, als Alts del Golan ocupats per "Israel" des del 1967, per fer propaganda fent servir els pares dels nens assassinats per un míssil del sistema de defensa aèria sionista que va fallar i va impactar en un camp de futbol.  (Movimiento Victoria, 30.07.2024)