A Crimea s’hi troben cada vegada més restes de soldats alemanys. No poden ser enterrats a l’enlluernador cementiri militar alemany prop de la ciutat portuària de Sebastopol perquè les autoritats alemanyes competents es neguen a cooperar amb les autoritats russes. Quan hom es dirigeix al president federal alemany, es roman sense resposta. Què pensar d’un país que actua així amb els seus morts a causa de la política actual de l’OTAN?
Les advertències es perden en el buit?
Venerar la memòria dels morts suposa la decència més elemental i la responsabilitat cap al passat i el futur. La història del segle passat coneix massa esdeveniments. Res d’això hauria de caure en l’oblit, ja que de ser així emergeixen noves afliccions. ¿Això no és cert especialment per Stalingrad i per l’immens tribut en vides humanes pagat pels habitants més enllà de Brest [front de l’Est], després de l’ofensiva de l’Imperi Germànic contra la Unió Soviètica de l’època? Per què no commemorem, 75 anys després del final de la batalla de Stalingrad, els milions de víctimes d’aquesta guerra? Per què el govern alemany es nega a pagar tribut a les víctimes? Per què ens permetem tornar-nos refractaris a Rússia novament mitjançant polítiques agressives i hipòcrites? Això, precisament, per aquests pretesos aliats que, amb la guerra contra Àustria-Hongria i l’Alemanya imperial de 1914, no tenien res més al cap que la destrucció definitiva d’Alemanya i la monarquia austro-hongaresa.
Per què, a Europa, tots parlen de la guerra una altra vegada amb i en contra de Rússia, quan és millor recordar que va ser Moscou qui ens va donar la clau de la unitat nacional d’Alemanya? ¿Es vol, per tots els mitjans, evitar ser conscients de la immensa i gairebé infranquejable diferència entre el patiment de milions de persones més enllà de Brest i la nostra política actual pel que fa a aquest país? La resposta dirigida al nostre país per Rússia i el seu poble, per tot el que els hem fet patir, és el desig sincer de viure com a bons veïns. Déu meu, on hem trobat ja una cosa així?
Berlín es comporta com si aquesta actitud no l’afectés. En aquest punt, Berlín es comporta de manera molt diferent a Bonn [antiga capital d’Alemanya Occidental]. Per què no imposem que la “Carta de París per a una Nova Europa” signada el 21 de novembre de 1990, unes setmanes després de la reunificació d’Alemanya, segueixi sent l’únic document central de la cooperació europea? Després de les atrocitats del segle passat, la guerra hauria de ser desterrada d’Europa. Va ser Bill Clinton com a president dels Estats Units i la seva secretària d’Estat Madeleine Albright els qui, a través de la guerra d’agressió contra Iugoslàvia, van reinstal·lar el vell règim de guerra europeu.
Hem d’oposar-nos a la guerra
La cronologia de les dades històriques mostra la dimensió de les activitats agressives empreses contra altres Estats i pobles. Ens adonem en analitzar el temps entre el 8 de gener de 1918 i el juny de 1919, és a dir, entre els famosos “14 punts” del president dels Estats Units Woodrow Wilson, de l’armistici de novembre de 1918 i el Tractat de Versalles. A l’illa Britànica i a França, es va decidir destruir l’Alemanya imperial i Àustria-Hongria. Recentment, el gener de 2018, l’actual comandant en cap britànic ha sermonejat públicament que s’havia volgut atacar els Imperis Centrals el 1912 (i no només el 1914). La destrucció total d’Alemanya no va ser possible. Per tant, era necessari crear el Tractat de Versalles perquè l’Estat alemany, un Estat pròsper abans de la guerra, pogués ser destruït des de dins per aconseguir l’objectiu militar planificat de la seva aniquilació.
Només pel Tractat de Versalles es van poder mobilitzar forces infames a Alemanya. Qualsevol observador polític objectiu ha de reconèixer que és per un desenvolupament similar, per tal d’aconseguir objectius estratègics globals, que aquest mecanisme és utilitzat actualment contra la Federació Russa i el govern estatal de Moscou. A principis d’aquesta dècada, l’acció implementada pel Sr. Obama i la Sra. Clinton contra el nostre veí rus va ser per a tots nosaltres com un tro en un cel blau. Els desplegaments i les estratagemes militars mortals durant la Guerra Freda no són res en comparació.
Els generals estatunidencs parlen novament a Europa d’una gran guerra. És difícil de creure i sembla totalment irreal, donada la política actual, que a l’estiu del 2012 la banda militar de la Bundeswehr fos convidada a tocar a la Plaça Roja de Moscou. Estendre més la mà per part de Rússia ja no és possible. I quina va ser la resposta alemanya? Membres del govern alemany van participar activament en el cop de Kíev contra Moscou. ¿Es vol posar Rússia fora de combat segons el model de 1914 i després poder-la destruir des de dins? Ens preguntem: morir per Washington? [al·lusió a “Esteu a punt per morir per Danzig?” el 1939]. Això no apunta de cap manera a l’actual president Donald Trump. No obstant això, tots els presidents dels Estats Units semblen voler lliurar “la seva” guerra, però fins ara el Sr. Trump no ha cridat particularment l’atenció quan es tracta d’operacions armades. No obstant això, hom pot preguntar-se si la seva esfera d’influència va més enllà del “jardí de roses” de la Casa Blanca o si, dins el lideratge militar de la Casa Blanca, no són els comandants estatunidencs globalistes els qui fan la llei per a qualsevol acció. Només una cosa sembla anar malament: durant la Guerra Freda, la Unió Soviètica es va veure obligada a armar-se fins a la seva mort econòmica. Avui, aquest objectiu ja no sembla funcionar. Sembla que al nostre Occident són els “fetitxistes del 2%” els qui tenen el control [l’OTAN exigeix un pressupost militar mínim del 2% del PIB a tots els seus membres.]
Willy Wimmer, exsecretari d’Estat del Ministeri Federal de Defensa d’Alemanya.