S’ha presentat a París una denúncia contra l’actual president de Rwanda, Paul Kagame, per amenaçar de mort el politòleg i l’escriptor Charles Onana.

Segons els advocats d’Onana, el 13 de juliol del 2024, l’actual president de Rwanda, Paul Kagame, va declarar en una conferència de premsa a Kigali que «pel que fa als negacionistes del genocidi, existeixen. Hem de lluitar contra ells. Certa gent de fora que es passa el temps criticant (…), tota aquesta gent com Onana que viu a França… Deixeu-los en pau, moriran… Són col·laboradors d’aquesta guerra a l’est del Congo. El Congo els ajuda, però quan arriben a aquest punt, intervenim, cerquem una altra solució al problema».

Els advocats de Charles Onana diuen que es prenen seriosament «les amenaces proferides públicament contra el seu client», que, en els seus nombrosos treballs de recerca i publicacions científiques, assenyala clarament el paper del president Paul Kagame tant en l’atemptat del 6 d’abril de 1994 contra dos caps d’Estat africans com en la massacre de més de 10 milions de congolesos.

Tenint en compte el caràcter sanguinari del règim de Kigali i el risc que corre la vida de Charles Onana a causa dels llibres sobre Rwanda i la RDC, l’advocat de Charles Onana ha remès l’assumpte a la Fiscalia de París.

Cal assenyalar que el procés incoat contra Charles Onana per les associacions pro-Kigali (FIDH, LDH, Survie-France, CRF, LICRA i Ibuka) s’obrirà els dies 7, 8, 10 i 11 d’octubre davant la 17ª sala penal del tribunal de justícia de París.

Font: Topdirect

Imatge: Investig’Action

Rwanda, la veritat sobre l'Operació Turquesa (Auteurs-africains TV, 30.08.2020)