El 2001, un brot de febre aftosa va fer estralls en la indústria agrícola britànica. Les exportacions del Regne Unit d’animals vius, carn i productes lactis van ser prohibides per altres nacions, igual que el moviment d’animals de la zona infectada, i el govern va ordenar un sacrifici massiu de milions d’animals. Les pèrdues per als grangers britànics van ser gairebé incalculables, amb un gran nombre de grangers que van fer fallida o van deixar de treballar, i alguns grangers es van suïcidar angoixats per les seves pèrdues. En sis mesos, gairebé 4 milions d’animals van ser sacrificats i els seus cadàvers cremats. Curiosament, davant aquest enorme desastre, el govern es va negar a realitzar una investigació pública sobre el brot, anunciant en el seu lloc tres petites investigacions separades, els resultats de les quals no es farien públics.
El govern del Regne Unit va culpar inicialment del brot de la malaltia als “activistes dels animals”, però no tots van creure’s la història oficial. En aquell moment, el Sunday Express va informar que el brot havia estat atribuït a alguns flascons que contenien el virus de la febre aftosa, que havien desaparegut misteriosament dels laboratoris de Porton Down, la ubicació dels quals és una instal·lació governamental d’investigació d’armes biològiques d’alt secret que alberga patògens com ara la tuberculosi, l’àntrax, la verola, l’ebola i els virus de la febre aftosa. L’informe afirmava que “les autoritats van intentar restar importància a l’informe suggerint que els ‘activistes pels drets dels animals’ havien robat i alliberat les mostres del laboratori governamental de màxima seguretat, encara que les mateixes autoritats no van explicar com els activistes pels drets dels animals creurien que estaven promovent els drets dels animals alliberant un agent biològic que provocaria la destrucció de milions d’animals, o com van ser capaços d‘introduir-se en les múltiples capes de defensa del laboratori de màxima seguretat”.
Cap persona de cap lloc podria tenir accés a una instal·lació d’aquest tipus, i molt menys saber com manejar-la. Ni els terroristes ni els activistes dels drets dels animals són professionals de renom amb autoritzacions de seguretat d’alt nivell i accés a les instal·lacions d’alt secret i inaccessibilitat que contenen aquests patògens. I fins i tot si aconseguissin l’accés, les possibilitats que algun d’ells sàpigués què cercar, què endur-se i què fer amb allò, i en surtis viu, són menys que zero. Tenint en compte tot això, què fem amb les afirmacions del govern del Regne Unit que els “activistes” van entrar en una instal·lació d’aquest tipus, van robar molts flascons de virus de la febre aftosa, després aparentment van sortir de la instal·lació sense ser qüestionats i van procedir a inocular bestiar i altres animals de granja per centenars de milers? La realització d’aquesta gesta podria requerir més activistes d’animals que els que hi ha a Anglaterra, per raons de magnitud.
A més, un informe dels mitjans de comunicació del 2001 afirmava que “un eminent científic amb trenta anys d’experiència en malalties infeccioses va desafiar al [primer ministre del Regne Unit] Blair en un prominent Sunday a “confessar i dir la veritat sobre l’epidèmia de febre aftosa“. El científic va testificar que el virus que va devastar el bestiar de la Gran Bretanya “no estava actiu en cap altra part de món i només podia provenir d’un laboratori del Regne Unit”. I, de fet, el ministre de Sanitat del Regne Unit va confirmar que els laboratoris de guerra biològica del govern britànic, tant a Pirbright com a Porton Down, contenien més de 5.000 soques diferents d’aquest virus en particular, i al final sí que va semblar que el virus s’havia originat als laboratoris de guerra biològica del govern britànic de Porton Down.
Després, el Sunday Express va informar que una auditoria rutinària dels laboratoris de guerra biològica de Porton Down va revelar que un contenidor de diversos flascons de virus de la febre aftosa havia desaparegut dos mesos abans del primer brot de la malaltia, declarant que “hi ha rumors molt persistents sobre flascons desapareguts de Porton Down relacionats amb activistes dels drets dels animals”. El Govern, per descomptat, va negar desesperadament aquesta possibilitat, afirmant que “… només el Laboratori de l’Institut de Salut Animal i el Laboratori Biològic Merial de Pirbright tenen llicència per contenir el virus de la febre aftosa”, i que els relats sobre el robatori del virus a Porton Down eren inexactes i impossibles. Però llavors, una font militar d’alt rang a Porton Down va declarar públicament que els flascons “semblen haver desaparegut d’un dels laboratoris [a Porton Down] després d’una auditoria de rutina l’any passat”.
El govern va admetre llavors que això va succeir després de tot i, just en el moment oportú, el govern va culpar els habituals “activistes dels drets dels animals” pel robatori i l’alliberament del patogen mortal, els mitjans de comunicació van informar diligentment que “els funcionaris del Ministeri van ser informats immediatament i es va iniciar una investigació inicialment per la Divisió Especial i després per l’MI5, que estan interessats en les activitats dels manifestants pels drets dels animals“. Desafortunadament, aquests activistes i manifestants dels animals mai van ser trobats.
Aquest escenari es va repetir el 2007 amb un altre brot al Regne Unit, la font del qual es va determinar que va ser un altre laboratori d’armes biològiques del govern de Regne Unit, aquesta vegada a Pirbright. En aquell moment, The Guardian va publicar un article en el qual s’afirmava que, segons les autoritats, “una fuita en el desguàs va permetre que la malaltia s’escapés”. The Guardian va informar que, segons fonts de govern, hi havia hagut una “probable” nova fuita del virus de la febre aftosa des de les instal·lacions de Merial Animal Health a Pirbright, el virus es creu que es va escapar a través d’una vàlvula de fuita, “permetent un probable alliberament involuntari dels virus viu de la febre aftosa al sistema de drenatge”. El govern va afirmar en una declaració escrita haver rebut les garanties de Merial que “el virus viu no havia estat alliberat a l’exterior”, encara que en realitat sí que ho havia estat. Un portaveu de Merial aparentment va dir al Guardian que estava “sorprès per l’enrenou”. Tant el Servei de Salut del govern com Merial van compartir la font d’aquest brot, el “sistema de drenatge trencat” que va servir als dos grups de laboratoris, encara que aparentment “els investigadors van ser estranyament incapaços de determinar quin laboratori va ser realment responsable de la fuita i el brot”.
Què fem amb l’afirmació que potser milers de litres del virus de la febre aftosa es van escapar per “un desguàs amb fuites” de Pirbright? He tingut alguna experiència amb coses que s’escapen dels desguassos o similars, i en tots els casos les fugues simplement s’acumulen a terra, omplint les cavitats mentre esperen a evaporar-se. Però llavors això és Anglaterra i potser les coses allà són diferents, cosa que explicaria els patògens filtrats que s’obren camí a través dels turons i valls angleses, visitant i infectant d’alguna manera milions d’animals, en centenars de quilòmetres en totes les direccions del laboratori biològic. En el meu món, els virus no són famosos per la seva capacitat de motivació per viatjar pel camp, ni pel radar de rastreig necessari per caçar milers de ramats d’animals, ni per l’agressiva disposició que els portaria a atacar i infectar cada animal que trobessin. Això gairebé requeriria una intel·ligència… i un vehicle.
El juny del 2008, poc després del segon gran brot de febre aftosa, els mitjans de comunicació del Regne Unit van publicar una sèrie d’articles en els quals s’afirmava que “la seguretat dels laboratoris britànics que treballaven amb alguns dels patògens més mortífers del món (entre els quals es trobaven l’àntrax, la febre hemorràgica i els virus de la verola), es veia soscavada per la falta d’inversions i un manteniment deficient”. Els articles dels mitjans de comunicació responien a un informe elaborat per alguns parlamentaris del Govern en el qual s’afirmava que els laboratoris estaven “tan deteriorats” i “esgotats” que “no era acceptable” que es demanés als científics que hi treballessin. Segons els parlamentaris, aquestes instal·lacions havien “sobreviscut a la seva utilitat” i es trobaven en un estat tan ruïnós que era “molt probable que es produís” una altra fuita de patògens mortals, com els del virus de la febre aftosa, que va obligar a sacrificar milions d’animals. El comitè de parlamentaris va destacar especialment els laboratoris de Pirbright i les secretes instal·lacions de laboratoris de guerra biològica de Porton Down que, segons els mitjans de comunicació, eren “la primera línia de defensa de la Gran Bretanya contra les malalties infeccioses”.
Cal assenyalar aquí que ni Pirbright ni Porton Down, però especialment Porton Down, són una “defensa de primera línia” contra qualsevol cosa i són, de fet, laboratoris d’armes biològiques amb una ben merescuda mala reputació i una llarga i maliciosa història. Aquesta pot haver estat la versió de la CIA d’una broma, però quan les espores d’àntrax van ser enviades per correu a alguns representants del govern i els mitjans de comunicació dels Estats Units el 2001, els funcionaris de la CIA van especular públicament que Porton Down podia haver estat el seu origen. Finalment es va determinar que l’origen era (molt possiblement cortesia de la mateixa CIA) els laboratoris d’armes biològiques de l’exèrcit dels Estats Units a Fort Detrick, de manera que potser era una mena de falsa bandera. Porton Down i la CIA han estat amics íntims durant moltes dècades. Va ser a Porton Down a qui la CIA va subcontractar molts dels seus “interrogatoris terminals”, és a dir, l’interrogatori de persones fins que morissin a causa dels mètodes d’interrogatori. Va ser aquí on el bioquímic de la CIA Frank Olson va presenciar de primera mà els resultats de la seva “bioquímica”, va començar a patir insuportables remordiments de consciència, i després sobtadament va trobar la seva mort en les circumstàncies més inusuals, resultat d’un aparent suïcidi, com gairebé sempre passa. Finalment es va revelar que el director de la CIA, Allen Dulles, havia ordenat matar Olson, que la seva mort no va ser ni un accident ni un suïcidi, sinó un assassinat deliberat per evitar que l’home revelés als mitjans de comunicació els crims secrets de la CIA i de Porton Down. El llavors president estatunidenc Johnson es va disculpar amb la família i va pagar 750.000 dòlars en compensació. Així que no fingim que Porton Down proporciona una defensa contra les malalties infeccioses.
D’acord amb un informe “independent”, els edificis que albergaven les instal·lacions dels laboratoris que contenien els virus de la febre aftosa es trobaven aparentment “visiblement per sota dels requisits”, patien una “degradació progressiva dels requisits” i estaven ” mal gestionats i regulats”. Com va dir el Dr. Iain Anderson, que va dirigir una investigació similar sobre el brot més gran el 2001, “Aquest virus mai s’hauria d’haver escapat. [No hi ha discussió al respecte] Tot estava malament a Pirbright, el sistema regulador era pobre, la gestió de riscos era pobre”. Va afirmar a més que “… les instal·lacions… estan molt per sota de les normes reconegudes internacionalment, i els acords de governabilitat i finançament són confusos i ineficaços”. A més, en el seu informe va descriure els laboratoris com a “atrotinats i deteriorats”, cosa que dóna lloc al fet que el virus mortal “probablement es filtri per canonades defectuoses”. Es va citar un parlamentari britànic que va dir: “Quan es pensa en com d’important és la bioseguretat, [… això] és sorprenent”. No és broma. Hi hauria d’estar d’acord.
En el moment de la publicació d’aquests anomenats informes independents, els mitjans de comunicació ens estaven espantant uniformement amb afirmacions que “Molts científics creuen” que “el canvi climàtic i el terrorisme” ara “portarien moltes malalties noves” i causarien que molts patògens com l’àntrax siguin “alliberats deliberadament en llocs públics“, tot i que no estava immediatament clar com el canvi climàtic podria alliberar deliberadament àntrax en un parc públic. Els únics científics que creuen això són les mateixes persones que planegen el proper alliberament. Aquests informes no pretenien ser ni una disculpa ni una explicació dels anteriors brots de malalties, sinó crear por perquè un públic temorós és mal·leable i cedirà fàcilment els drets civils a un govern feixista a canvi de protecció, la majoria de les vegades d’aquest mateix govern. També era una declaració política per justificar davant el públic la despesa prevista d’una nova i gran planta de patògens per a la guerra biològica al Regne Unit, una que, per descomptat, seria “necessària per combatre tot el que els nostres enemics ens llancin”. O per produir el que sigui que vulguem llançar-nos a nosaltres mateixos.
A part de la inversemblança inherent a les narracions oficials d’aquests brots de malalties, hi ha tres curiosos punts sobre els quals m’agradaria cridar la seva atenció.
1. El Govern del Regne Unit sembla haver-se preparat precisament per l’epidèmia del 2001. D’un article de la Dra. Mae-Wan Ho en un informe de l’Institut Science in Society de data 24 de setembre de 2001, titulat “Foot & Mouth Outbreak , GM Vaccine and Bio-warfare”:
“Investigacions de l’Evening Chronicle van descobrir que els Estats Units, Canadà i Mèxic van començar a preparar-se per a ‘un brot simulat de febre aftosa’ el passat mes d’octubre. Segons els documents filtrats de l’Agència Canadenca d’Inspecció Alimentària, l’exercici –que va tenir lloc entre el 6 i el 9 de novembre– va ser ‘amb el propòsit de planificar l’emergència’. Els documents diuen que: ‘Aquest exercici és el primer del seu tipus i proporciona als tres països una oportunitat única d’aplicar els seus plans de resposta d’emergència en cas d’un veritable brot de la malaltia’. Al mateix temps, es va informar que el govern del Regne Unit estava preparant els seus propis ‘plans de contingència’ per a un brot de febre aftosa. L’Evening Chronicle va informar que funcionaris del Ministeri d’Agricultura ja van començar a trucar per telèfon als fustaires el desembre preguntant si podien subministrar fusta per a les pires, en cas que es produís un brot de febre aftosa“.
2. Les granges de Regne Unit semblaven haver estat atacades abans, cadascuna d’elles marcada amb cintes grogues per a una visita d'”inspectors governamentals d’animals” no anunciats i no identificats, sent aquestes granges prou desafortunades com per guanyar-se una “inspecció” que aparentment coincidia amb les que patien un brot de febre aftosa, amb tot el bestiar destruït.
Segons un informe que semblava creïble, i n’hi havia d’altres, un resident local que es deia Martin Grant i vivia a Hatherleigh, Devon, va descriure els esdeveniments que va observar mentre recorria amb bicicleta el camp la primavera i l’estiu del 2001. Grant afirma haver vist cintes grogues lligades a les tanques, cledes i arbres a la vora de la carretera a les entrades de les granges de la zona. Ell, i altres, van observar més tard que aquests mateixos llocs eren els “inspeccionats” per personal que afirmaven ser treballadors agrícoles del govern. Encara que Grant no estava realitzant una enquesta científica, va declarar més tard que aquests llocs semblaven coincidir no només amb les anomenades inspeccions sinó també amb les aparicions específiques de la febre aftosa. Va dir que tot això passava “generalment gairebé al mateix temps… això semblava coincidir amb el fet que qualsevol que rebés una cinta s’encomanés de febre aftosa. Com si algú hagués fet alguna cosa deliberadament“. Li van preguntar si la seva impressió era que les cintes grogues eren, “En altres paraules, per marcar la granja per a una possible infecció?” La seva resposta va ser: “Sí, aquesta va ser la impressió que em va donar…, sí”. Va afegir a més que en aquell moment, fragments de les cintes grogues encara penjaven en moltes de les tanques.
Un altre informe era d’una família anomenada Bratton que vivia a la zona en qüestió. La Sra. Bratton va informar que “va trobar dos homes amb monos blancs fora del cobert del bestiar” mentre caminava cap als edificis de la seva granja. No tenia ni idea de qui eren ni de per què eren a la seva propietat i, quan els ho va preguntar, li van dir que eren funcionaris del Ministeri d’Agricultura del Regne Unit “que tenien tot el dret a inspeccionar les instal·lacions agrícoles”, i li van ordenar que entrés a casa perquè no se li permetia presenciar les seves “inspeccions”. La Sra. Bratton va dir que va trucar unes quantes vegades la policia local i se li va assegurar que ho investigarien i es posarien en contacte amb ella. Va afirmar que no havia rebut cap resposta, i més tard se la va informar de que la policia no tenia constància de les seves trucades anteriors. Poc després, es va descobrir que tot el bestiar de la seva granja estava infectat i va ser destruït posteriorment. No he vist gaire documentació, però hi havia molts informes aparentment similars d’inspeccions d’animals de granges que van patir el mateix destí.
3. Potser el més curiós de tot va ser la ben documentada activitat amb el personal de l’oficina del ministre d’Agricultura del Regne Unit, que indagava sobre el subministrament de fusta (per cremar el bestiar infectat) i el seu requeriment, abans de qualsevol necessitat aparent. Hi van haver almenys uns quants relats publicats de diversos funcionaris del govern o els seus representants que preguntaven sobre “materials combustibles”, així com sobre l’emmagatzematge dels mateixos, i sobre l’emissió de contractes a empreses de camions i operadors de maquinària per a l’excavació del sòl i per al transport de bestiar mort, diversos mesos abans del brot de la malaltia el febrer del 2001.
Un titular deia: “Comerciants de fusta de tota Gran Bretanya diuen que a principis de febrer el Ministeri de Subministraments de Fusta es va dirigir a ells per cremar animals amb febre aftosa. Els fustaires diuen que a principis de febrer, abans que es confirmés el brot, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació es va posar en contacte amb ells perquè els subministressin fusta per a les pires que s’utilitzen per cremar els animals malalts que s’han matat“. El ministre d’Agricultura del Regne Unit, Nick Brown, va insistir que això era part d’un “exercici regular de planificació de contingència”, i va afegir: “Circulen una sèrie de llegendes urbanes dient que el ministeri estava al corrent d’aquesta malaltia abans. Això no és cert”.
El Sr. Brown va ser qüestionat de forma directa sobre els contactes realitzats per la seva oficina amb els proveïdors –molts mesos abans del brot de la malaltia– “per establir la disponibilitat de fusta, apta per a ser utilitzada en pires per cremar el bestiar mort”. La resposta del ministre va ser dir que “La informació sobre tots els magatzemistes de fusta contactats pel Ministeri durant l’últim any no es manté de forma centralitzada i només es podria proporcionar a un cost desproporcionat”. Si això no queda clar, el ministre va declarar efectivament que el seu personal no creava registres accessibles dels seus contactes amb els fusters, les compres realitzades i els contractes signats, que els registres que existien estaven molt dispersos i no es podien confrontar. Això podria ser cert si uns quants milers de funcionaris diferents es dirigissin a 50.000 fustaires de manera totalment descoordinada, però si el nombre de fustaires fos només de desenes, cosa que és probable, les declaracions del ministre susciten algunes preguntes.
Hi ha un darrer assumpte que m’agradaria assenyalar per a la seva atenció, sobre el qual no tinc cap comentari. Hi va haver molts rumors, alguns articles i diverses cartes al director en aquell moment, que tractaven del que es va anomenar una “racionalització planificada” de les granges d’animals del Regne Unit, “racionalització” en aquest sentit que es refereix a l’eliminació dels petits agricultors i la concentració de la producció ramadera en mans del Big Agra. Això hauria inclòs, segons aquestes persones, noves regulacions incrementades i prohibitivamente costoses que els petits operadors trobarien oneroses o impossibles d’implementar, preparant el camí perquè la petita agricultura fos “eventualment absorbida per les corporacions multinacionals de processament d’aliments”. Els periodistes van afirmar que aquesta era una de les ambicions de l’aleshores primer ministre Blair. No sé si aquesta va ser la intenció, però certament en va ser el resultat. Segons la meva informació, molts milers de petits agricultors han desaparegut del Regne Unit, expulsats per pèrdues irrecuperables, males compensacions i noves regulacions. I el Big Agra aparentment ha proliferat després.
No conec la totalitat de les veritats d’aquests brots de febre aftosa, ni específicament com el virus va ser eliminat de les instal·lacions segures de P-4 i es va propagar arreu del país. Certament no va ser el resultat d’accidents ni d’activistes, i es va haver de fer deliberadament. Crec que podem ser perdonats per les sospites que l’estat profund que controla tants governs occidentals és l’organització criminal més despietada del món avui en dia.
Larry Romanoff és un consultor de gestió i empresari jubilat. Ha ocupat càrrecs executius d’alt nivell en empreses consultores internacionals i ha estat propietari d’un negoci d’importació i exportació internacional. Ha estat professor visitant a la Universitat Fudan de Xangai, presentant estudis de casos en assumptes internacionals a les classes superiors de l’EMBA. El Sr. Romanoff viu a Xangai i actualment està escrivint una sèrie de deu llibres relacionats principalment amb la Xina i Occident. És investigador associat de el Centre d’Investigació sobre la Globalització (CRG). Es pot contactar amb ell a 2186604556@qq.com
Font: Moon of Shanghai